Privacy Policy


Politika privatnosti
Zdravlje AD poštuje sve zakonske odredbe o zaštiti podataka o ličnosti. Internet stranicom koju ste posetili upravlja Zdravlje AD (u daljem tekstu: Zdravlje ). Zdravlje, kao rukovalac podataka, je odgovorno za sadržaje koji se nalaze na njegovoj internet stanici. Zdravlje posluje u skladu sa principima poslovanja koji poštuju najviše standarde poštovanja privatnosti.

Pravilnikom o zaštiti podataka o ličnosti „Zdravlja“ AD Leskovac određeni su način prikupljanja i obrade podataka o ličnosti koji se odnose na zaposlene, poslovne partnere i druga fizička lica u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018) i ostalim propisima koji uređuju zaštitu podataka o ličnosti.
Prikupljanje ličnih podataka
Prikupljanje ličnih podataka tokom pregledanja internet stranice www.zdravlje.co.rs (u daljem tekstu: web stranica) je anonimno i tom prilikom se ne prikupljaju podaci koji bi omogućili Vašu ličnu identifikaciju kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa (u daljem tekstu: lični podaci).

Posebno ćemo naglasiti kada su nam Vaši lični podaci potrebni radi pružanja usluge ili realizacije transakcije koju ste zatražili. Lični podaci koje prikupljamo putem web stranica mogu uključivati Vaše ime i prezime, adresu, telefon, e-mail adresu, i druge podatke po potrebi. Zdravlje AD preko web stranica može automatski da prikuplja podatke o Vašem računaru. Ovi podaci mogu uključivati tip pretraživača, ime domena, vreme pristupa, adrese web stranica i sl. Zdravlje AD ove podatke može da koristi sa ciljem da ponudi svoje proizvode i usluge, održava i unapređuje njihov kvalitet i prikuplja statističke podatke vezano za korišćenje svoje web stranice.

Upisom ili slanjem vaših ličnih podataka preko web stranica Zdravlja AD potvrđujete da ste svoje lične podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje (saglasnost) i da dozvoljavate da se koriste za svrhu za koju su i dati. Zdravlje AD prikuplja isključivo radi postupanja po Vašem zahtevu, i podatke mogu koristiti samo zaposleni u Zdravlju, a dostavljeni podaci predstavljaju minimum informacija koji nam je u ove svrhe neophodan.

Prikupljene podatke Zdravlje AD obrađuje sa istim ciljem zbog kojih su i dati, odnosno analize posećenosti web stranice i pružanja adekvatnih informacija svojim klijentima o proizvodima i uslugama iz svoje ponude. Zdravlje može koristiti prikupljene podatke kako bi unapređivalo korisničku uslugu, omogućila jednostavnije korišćenje web stranice time što će eliminisati potrebu za ponovljenim upisivanjem istih podataka, kao i sa ciljem prilagođavanja web stranice Vašim potrebama i interesovanjima.

Zdravlje AD, kao rukovalac i obrađivač podataka preduzima neophodne tehničke, kadrovske i organizacione mere zaštite podataka, u skladu sa utvrđenim standardima i postupcima, koje su potrebne da bi se Vaši lični podaci zaštitili od gubitka, uništenja, nedopuštenog pristupa, promene, objavljivanja i svake druge zloupotrebe.

Ako ste mlađi od 15 godina, pribavite saglasnost roditelja/zakonskog staratelja pre nego što podatke o ličnosti dostavite Zdravlju AD.
Politika kolačića (cookies)
Kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo prilikom pregledanja web stranice Zdravlja AD, obaveštavamo Vas da ova web stranica na Vaš računar smešta malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies). Korišćenjem ove web stranice pristajete na korišćenje kolačića. Ukoliko ih blokirate, i dalje ste u mogućnosti da pregledate stranicu, ali sa ograničenim funkcionalnostima.
Šta je kolačić?
Kolačić je informacija postavljena na lični računar ili mobilni uređaj u trenutku pregledavanja internet stranice koju ste posetili. Kolačići omogućavaju jednostavnije korišćenje, budući da olakšavaju internet podešavanja (jezik ili adresa) tako da ih pri ponovnom učitavanju stranice aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korišćenja, odnosno poboljšavaju Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledanja Zdravlje AD web stranice.

Osim ovih jednostavnih informacija vezanih za lakše upravljanje, kolačići mogu sačuvati i veliki broj ličnih podataka za šta Vi prethodno morate dati saglasnost. Ukoliko niste dali saglasnost, kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računaru.

Kolačići takođe omogućavaju da pratimo posećenost i saobraćaj na našim web stranicama (pomoću alata kao što je Google Analytics). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dele se s bilo kojim drugim subjektima.
Koristi li ova web stranica kolačiće?
Da, ova internet stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurala jednostavnije i bolje korisničko iskustvo.
Kakve kolačiće koristi ova web stranica?
– Privremene kolačiće (Session cookies) – koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internet pretraživača u kome radite.
Privremeni kolačići ili kolačići sesije, uklanjanju se sa Vašeg ličnog računara ili mobilnog uređaja u trenutku zatvaranja internet pretraživača koji ste koristili za pregled stranice. Uz pomoć ovih kolačića, stranice prikupljaju privremene podatke.

– Marketing kolačiće – ovi, obično kolačići treće strane, koriste se za prikazivanje oglasa/reklama koji su relevantni za Vas. Takođe će ograničiti broj prikaza određenog oglasa i meriti efikasnost oglasnih kampanja. Kolačići se sećaju vaše posete i ponašanja na sajtu. Kolačići za oglašavanje trećih strana i usluge koje mi koristimo uključuju npr: „Google Ads“, Facebook Pixel.
Kako onemogućiti kolačiće?
Sve ove informacije mogu biti smeštene na Vaš računar ili mobilni uređaj jedino ako Vi to omogućite – internet stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im vi niste dali, a ne mogu ni pristupiti drugim sadržajima na Vašem računaru ili mobilnom uređaju.

Isključivanjem kolačića onemogućavate prikupljanje kolačića na svom računaru ili mobilnom uređaju. Postavke kolačića mogu da se konfigurišu i menjaju u internet pregledaču koji ste odabrali.
Isključenje odgovornosti
U izuzetnom slučaju greške na nekoj od stranica Zdravlje AD internet prezentacije, Zdravlje AD će nastojati da istu ispravi u što kraćem vremenskom periodu i da ažurira sadržaj svojih internet stranica.

stranica. Usled mogućnosti postojanja eventualne greške ili nenamernog propusta na nekoj od stranica ove prezentacije, pozivamo sva zainteresovana fizička i pravna lica da se o konkretnim uslovima svih proizvoda i usluga koji su predstavljeni na ovom sajtu, obavezno prethodno raspitaju u Zdravlje AD preko info.operations@zdravlje.rs.
Linkovi
Zdravlje na svojoj web stranici putem linkova može da Vam pruži mogućnost povezivanja sa drugim web stranicama (Facebook, Linkedin, Instagram i dr), baš kao što se te stranice mogu povezati sa našom.

Ističemo kao važno da znate da druge web stranice funkcionišu u skladu sa njihovim Uslovima korišćenja i Pravilima privatnosti i da Zdravlje AD nema kontrolu nad istima, da ne poseduje njihove podatke, niti može da garantuje, ili da bude odgovoran za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvode ili druge materijale koji su dostupni na tim web stranicama.
Informacija o obradi podataka o ličnosti i kontakt podaci
Više o načinu obrade ličnih podataka od strane Zdravlje AD možete pročitati na sledećem linku – Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti. Za pitanja iz oblasti zaštite podataka o ličnosti možete pisati na e-mail adresu: info.operations@zdravlje.co.rs
Mere bezbednosti
Ukoliko podatke prosleđujemo našim provajderima usluga, shodno navedenim uslugama, oni se pored poštovanja obaveznih zakonskih odredbi, obavezuju i posebnim ugovorima o privatnosti podataka koje zaključuju sa nama.

Primenjujemo mere bezbednosti koje kontinuirano optimizujemo u skladu sa tehničkim i pravnim trendovima kako bismo obezbedili zaštitu vaših podataka od (slučajne ili namerne) manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa neovlašćenih trećih lica.
Završne odredbe
Zdravlje AD zadržava pravo promene ove Politike privatnosti. U slučaju izmene postojeće Politike privatnosti, blagovremeno ćemo vas obavestiti na transparentan način. Ljubazno Vas molimo da povremeno proverite eventualne izmene Politike privatnosti Zdravlja AD kako biste bili pravovremeno informisani o njenim promenama.
English