Zdravlje Leskovac (Frontier Biopharma) i Adalvo potpisale sporazum o licenciranju i snabdevanju za Centralnu i Istočnu Evropu

27/12/2022

zdravlje-adalvo-sporazum-centralna-evropa.jpg

Zdravlje Leskovac (Frontier Biopharma) i Adalvo sa zadovoljstvom objavljuju saradnju u nekoliko terapeutskih oblasti za tržišta Centralne i Istočne Evrope i Balkana.  U narednim mesecima i godinama, ova saradnja će omogućiti širenje našeg komercijalnog i terapeutskog prisustva uz uvođenje paketa od preko 30 molekula iz završne faze razvoja Adalva, iz terapijskih oblasti sa visokom vrednošću; terapije hroničnih bolesti i farmaceutskih niša, sa potencijalom za ranije lansiranje i dostupnosti kao prvih generičkih proizvoda.

Danas su Adalvo i Frontier (Zdravlje) potpisali sporazum o licenciranju za prve molekule iz ovog paketa iz CNS kategorije koji predstavljaju vodeću terapiju ulečenju relapsno-remitirajuće multiple skleroze. Partneri sa radošću gledaju na uvođenje ovog izuzetno neophodnog proizvoda za pacijente u čitavom regionu.

Kiren Naidoo, generalni direktor Zdravlja i Frontier Biopharma uputio je ovim povodom sledeću poruku: „Drago nam je da smo dostigli ovaj značajan razvojni momenat sa našim dugogodišnjim parterima iz kompanije Adalvo. Ovim sporazumom donećemo izuzetno neophodne, inovativne lekove za naše cenjene pacijente na našim ključnim tržištima Centralne i Istočne Evrope i Balkana. Radujemo se daljem razvoju našeg partnerstva sa Adalvom narednim mesecima i godinama.“

Anil Okay, generalni direktor kompanije Adalvo uputio je sledeći komentar: „Sa velkim uzbuđenjem jačamo naše strateške odnose sa kompanijom Frontier (Zdravlje) spajajući njihovu neverovatnu marketinšku platformu sa raznovrsnim portfoliom Adalva. Ova snažna kombinacija će nam pomoći da donesemo toliko bitne lekove za pacijente kojima su neophodni u regionu Centralno-istočne Evrope.

industrial

Kontakt


+381 60 790 2200

Vlajkova St. 199, 16000 Leskovac, SerbiaMilutina Milankovica Blvd. 23, Belgrade, Serbia

info@zdravlje.co.rs