Svetski dan zaštite životne sredine – „Pobedimo zagađenje od plastike“ (#BeatPlasticPollution)

05/06/2023

svetski-dan-zastite-zivotne-sredine.jpg

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine – 5. juna – koji se ove godine tematski fokusira na borbu protiv zagađenja od plastičnog otpada, pridružujemo se svetskoj kampanji kao društveno odgovorna kompanija i kao zaposleni Zdravlja sa visokom svesti o značaju našeg individualnog i kolektivnog uticaja na ishod ove dugotrajne borbe.

Prenosimo najznačajnije informacije, uz ilustrativna prikaz načina na koji se uspešno zajednički borimo protiv zagađenja od plastičnog otpada u Zdravlju.

Uticaj plastike na životnu sredinu

Trenutno, svetska proizvodnja plastike iznosi više od 400 miliona tona godišnje, uz tendenciju porasta,  od čega je polovina dizajnirana da se koristi samo jednom. Od toga se manje od 10% reciklira.

Danas plastika ostavlja ružan ožiljak na gotovo svim pejsazima naše Zemlje, zatrpava naše deponije, ispire se u vodotokove i sagoreva u otrovni dim, što je čini jednom od najvećih pretnji za našu planetu i sva živa bića na njoj.

Zdravlje sa ponosom može da pokaže kako organizacija i pojedinci na održiv način mogu da koriste resurse, pružajući nadu da će jednog dana zagađenje plastikom postati istorija.

  • Plastični otpad čini 20% ukupnog neopasnog otpada koji se „produkuje“ u našoj fabrici.
  • Ponovo koristimo/recikliramo 100% plastike iz proizvodnje.

industrial

Kontakt


+381 60 790 2200

Vlajkova St. 199, 16000 Leskovac, SerbiaMilutina Milankovica Blvd. 23, Belgrade, Serbia

info@zdravlje.co.rs