Organizacione promene i nova postavljenja u Zdravlju Leskovac

10/05/2021

logo-zdravlje-blog-news.jpg

Zdravlje AD Leskovac je danas objavilo važne organizacione promene i nova postavljenja kojima se označava početak uspešnog puta Kompanije ka ostvarenju Vizije i Misije Zdravlja.Počev od danas, Kiren Naidoo će preuzeti ulogu i odgovornosti Izvršnog direktora (CEO Zdravlje AD Leskovac), sa Leventom Selamogluom kao Predsednikom Odbora direktora Zdravlja.

Od danas, Zdravlje AD u svom sastavu ima tri ključne Poslovne divizije koje čine stubove budućeg uspeha Kompanije:

Divizija Operacija (fabrika u Leskovcu)

Bojan Jović će nastaviti sa uspešnim vođenjem divizije Operacija Zdravlja u Leskovcu kao Generalni direktor i izvršni direktor Operacija (MD & COO) sa direktnom linijom odgovornosti prema izvršnom direktoru Kirenu Naidoou (CEO).

Divizija Komercijale (Predstavništvo u Beogradu)

Dragan Ćirković, koji je postavljen na poziciju Direktora komercijale, će voditi diviziju Komercijale u Zdravlju, sa direktnom linijom odgovornosti prema Kirenu Naidoou (CEO).Dragan Ćirković je diplomirani farmaceut i Sertifikovani Direktor Marketinga (CME) koji u Zdravlje donosi veliko iskustvo iz oblasti farmaceutske industrije i poznavanje regionalnog marketinga. Dragan ima preko 17 godina iskustva u farmaceutskoj industriji od kojih je 8 godina stekao u Meda Pharmaceuticals (švedska multinacionalna farmaceutska kompanija u domenu “specialty” proizvoda) gde je prethodno bio na poziciji generalnog direktora za Balkan i Jadranski region (sa odgovornošću za 10 tržišta ex-Yu zemalja, Rumunije i Albanije. Dragan će biti odgovoran za razvoj komercijalne platforme Zdravlja sa proizvodnim portfoliom visoke vrednosti, jačanje brenda Zdravlja i širenje izvozne mreže.


Komentarišući ulazak u tim Zdravlja, Dragan je podelio svoje uzbuđenje i entuzijazam:

“Veoma sam srećan jer postajem deo tima Zdravlja, kompanije sa dugom tradicijom i jednim od najboljih brendova u zdravstvenoj industriji u regionu. Tokom više od 60 godina poslovanja, Zdravlje se potvrdilo kao veoma pouzdan proizvođač lekova za brojna međunarodna tržišta u skladu sa lokalnim, evropskim i svetskim GMP standardima. Tokom svoje duge istorije, Zdravlje je ostvarilo uspešna partnerstva sa nekima od aktuelnih najvećih farmaceutskih kompanija na svetu, što je potvrda kvaliteta i uspešnog poslovanja Zdravlja. Nakon što je Frontier kupio Zdravlje, drago mi je da ću učestvovati u novom poglavlju istorije ove kompanije. Naš glavni cilj biće da obezbedimo još veću dostupnost lekova vrhunskog kvaliteta za pacijente, kao i da obezbedimo inovativne lekove po najrentabilnijim uslovima, kako iz naših vrhunskih proizvodnih pogona u fabrici u Leskovcu tako i kroz partnerstva sa međunarodnim farmaceutskim kompanijama.“

“Sa velikim zadovoljstvom želimo Draganu dobrodošlicu u naš Tim. Sigurni smo da Dragan raspolaže stručnim i profesionalnim znanjima kojima će razvijati i voditi našu komercijalnu organizaciju sa vrhunskim rezultatima, koja je od ključnog značaja za budući uspeh Zdravlja,” rekao je Kiren Naidoo, izvršni direktor (CEO) Zdravlja.

Divizija Poslovnog razvoja

U okviru ove značajne organizacione promene, takođe želimo da objavimo da smo formirali našu Diviziju za Poslovni razvoj Zdravlja. Ova divizija će biti odgovorna za stvaranje novih poslovnih mogućnosti u okviru naših divizija Operacija i Komercijale. Želimo da poželimo dobrodošlicu Todoru Niagolovu (Todor Nyagolov) koji će raditi na ovim ciljevima u konsultantskom kapacitetu kao naš Viši savetnik za Poslovni razvoj. Todor je iskusni rukovodilac u farmaceutskoj industriji sa velikim iskustvom koje je stekao u kompanijama PharmaScience (Kanadska „specialty“ farmaceutska kompanija i Actavisu (sadašnja Teva).

Ove promene spadaju u najznačajnije razvojne korake u istoriji Zdravlja i stvaraju snažnu osnovu za budući razvoj Kompanije.
Zaposleni Zdravlja se pridružuju zajedničkoj dobrodošlici Draganu i Todoru u tim i žele im sve najbolje i puno uspeha u radu.

industrial

Kontakt


+381 60 790 2200

Vlajkova St. 199, 16000 Leskovac, SerbiaMilutina Milankovica Blvd. 23, Belgrade, Serbia

info@zdravlje.co.rs