Frontier Pharma i Baystone Group završile proces kupovine Zdravlja

01/04/2021

zdravlje-news-logo.jpg

Frontier Pharma i Baystone Group završile proces kupovine Zdravlja, farmaceutske kompanije vrhunskog kvaliteta u Srbiji

  • Zdravlje je jedan od vodećih farmaceutskih proizvođača koji snabdeva više od 35 zemalja širom sveta
  • Kompanija ima više od 65 godina dugu istoriju u proizvodnji farmaceutskih proizvoda vrhunskog kvaliteta u čvrstim oralnim i tečnim formama.
  • Zdravlje predstavlja čvrstu osnovu na kojoj će se razvijati jedna od vodećih međunarodnih farmaceutskih platformi u godinama pred nama

Leskovac, 1. aprilFrontier Pharma i Baystone Group danas su objavile završetak kupovine kompanije Zdravlje AD od kompanije Teva Pharmaceuticals.  Zdravlje trenutno proizvodi farmaceutske proizvode vrhunskog kvaliteta za preko 35 međunarodnih tržišta, uključujući i ona u Zapadnoj i Istočnoj Evropi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Azijsko-pacifičkom region, Južnoj Africi i Latinskoj Americi.

“Izuzetno smo zadovoljni završetkom ove transakcije koja će nam omogućiti da razvijamo Zdravlje kao jednu od vodećih nezavisnih farmaceutskih kompanija. Radujemo se našem zajedničkom radu sa izuzetnim timom Zdravlja na daljem razvoju ove Kompanije u jednu od vodećih međunarodnih farmaceutskih kompanija, “ izjavio je M. Levent Selamoglu, predsednik kompanije Frontier Pharma.

Osnovana 1953. godine, kompanija Zdravlje ima više od 67 godina dugu tradiciju u proizvodnji i snabdevanju tržišta farmaceutskim proizvodima vrhunskog kvaliteta. Kompanija trenutno zapošljava preko 250 zaposlenih i proizvodi širok portfolio proizvoda čvrstih oralnih i tečnih formi koji se primenjuju u terapiji različitih ozbiljnih i hroničnih bolesti, uključujući između ostalih i poremećaje kardio-vaskularnog, centralnog nervnog i respiratornog sistema. Zdravlje takođe donosi portfolio komplementarnih brend generičkih farmaceutskih proizvoda koji predstavljaju temelj za samostalnu komercijalnu strategiju pod brendom “Zdravlje”.

“Radujemo se daljem razvoju bogate istorije Zdravlja kao jednog od istaknutih globalnih proizvođača u farmaceutskoj industriji i stvaranju vodeće, potpuno integrisane farmaceutske platforme, “ rekao je Kiren Naidoo, Izvršni direktor kompanije Frontier Pharma.

“Ovo je važan događaj u istoriji Zdravlja i mi sa velikim zadovoljstvom nastavljamo sa uspešnim poslovanjem u farmaceutskoj industriji i proizvodimo naše proizvode vrhunskog kvaliteta za više od 35 zemalja širom sveta, kao i da podržavamo lokalnu zajednicu u kojoj uspešno poslujemo više od 67 godina,” izjavio je Bojan Jović, generalni direktor Zdravlja.

O kompanijama Frontier Pharma  Bayston Group

 Frontier Pharma je britanska kompanija specijalizovana za investicije i operacije u farmaciji koju su osnovali M. Levent Selamoglu i Kiren Naidoo. Kompanija ima višedecenijsko iskustvo u farmaceutskoj industriji širom Evrope, Srednjeg istoka i Azije (“EMEA”). Grupa je poznata po svojim mogućnostima u čvrstim oralnim formama, injekcionim i topikalnim formama lekova, aktivnim supstancama i iskustvu ugovornog proizvođača za različite multinacionalne kompanije.

Baystone Group obuhvata specijalizovane investitore u farmaceutskoj industriji sa sedištima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama, poznata po razvoju i prodaji SICOR, Inc, i  IVAX Corp., dve vodeće specijalizovane farmaceutske kompanije sa naprednim mogućnostima u tehnologijama injekcionih i respiratornih proizvoda između ostalih. Grupa je glavni akcionar Flynn Pharme (koja obuhvata poslovanja širom Velike Britanije, Irske i Nemačke) i koja ima portfolio farmaceutskih investicija u domenu biotehnologije i naprednih rešenja za primenu lekova.

Za upite medija vezane za kompaniju Zdravlje AD u Leskovcu, molimo da se obratite preko info.operations@zdravlje.rs  ili na info@frontierpharma.co.uk  / +44 207 129 7410

industrial

Kontakt


+381 60 790 2200

Vlajkova 199, 16000 Leskovac, SerbiaMilutina Milankovića 23, Belgrade, Serbia

info@zdravlje.co.rs