Dmitriy Sovetkin postavljen za komercijalnog direktora Zdravlja

01/06/2023

logo-zdravlje-blog-news.jpg

Zdravlje AD sa velikom radošću objavljuje postavljenje Dr Dmitriyja Sovetkina u menadžment tim na poziciju komercijalnog direktora, počev od 1. juna 2023. godine. Dr Sovetkin će direktno odgovarati Kirenu Naidoo-u, generalnom direktoru Zdravlja AD Leskovac.

Dmitriy donosi više od 20 godina potvrđenih uspešnih rezultata kao iskusan lider u farmaceutskoj industriji. Raspolaže temeljnom ekspertizom u oblasti raznih funkcija uključujući između ostalih prodaju i marketing, poslovni razvoj, regulatorne poslove, finansije i proizvodnju.

Dr Sovetkin je diplomirao i završio postdiplomske studije na medicinskom fakultetu Državne Medicinske Akademije u Ekaterinburgu, Ural, da bi nakon toga završio i specijalističke (Executive MBA) studije u oblasti Marketinga i Menadžmenta na Poslovnoj akademiji u Ekaternburgu u Uralu.

Pre dolaska u tim Zdravlja, Dmitriy je imao razne rukovodeće pozicije na najvišem nivou u multinacionalnim kompanijama, kao što su između ostalih: Dr. Reddy’s (generalni direktor i potpredsednik, Rusija), Sandoz (generalni direktor, Rusija), Novartis (Član odbora, Rusija), Veropharm / Abbott (generalni direktor, Rusija), Abbott (regionalni direktor osnovane divizije za ZND), Solvay (direktor Marketinga i prodaje).

Njegova espertiza obuhvata razvoj i realizaciju efektivne poslovne stratetije, razvoj portfolio u raznim terapeutskim oblastima, modele izlaska na tržište (uključujući digitalne), komercijalna znanja i inovativne pristupe u cilju obezbeđenja poslovnog razvoja iznad tržišnih vrednosti. Takođe, donosi ekspertska znanja u oblasti uspostavljanja i vođenja uspešnih kulturološki raznovrsnih timova uz poštovanje najviših standarda usklađenosti, efektivno upravljanje P&L u skladu sa postavljenim KPI-jevima, kao i uspešno iskustvo u transformaciji i integraciji poslovanja (M&A).

Kao komercijalni direktor, dr Sovetkin će biti odgovoran za vođenje strateških inicijativa za ubrzani rast, optimizaciju performansi prodaje i odnose sa ključnim partnerima u farmaceutskoj industriji. Na temelju dubinskog poznavanja dinamike tržišta i potreba kupaca, Dmitriy će voditi razvoj i realizaciju inovativnih komercijalnih strategija u cilju unapređenja pozicije Zdravlja kao jednog od lidera u ovoj industriji.

Komentarišući svoj dolazak u tim Zdravlja, Dmitriy je poručio: Zaista sam ponosan i uzbuđen što postajem deo izuzetnog tima Zdravlja, sa kojim ću moći da pružim doprinos u budućem razvoju ove ambiciozne kompanije. Veoma mi je drago da svoja stručna znanja mogu da iskoristim u cilju unapređenja pozicije kompanije i rezultata u skladu sa potrebama pacijenata.”

„Dmitriy nam donosi bogata znanja i potvrđena iskustva u razvoju komercijanog poslovanja i rezultatima rasta iznad tržišnih vrednosti. Dosledno je potvrđivao izražene sposobnosti da vodi poslovanje u uslovima kompleksnih tržišta, da otkriva vredne prilike i pruža odlične poslovne rezultate. Sa izuzetnim zadovoljstvom želimo Dmitriyu dobrodošlicu u naš menadžment tim,” rekao je Kiren Naidoo, generalni direktor Zdravlja AD.

industrial

Kontakt


+381 60 790 2200

Vlajkova St. 199, 16000 Leskovac, SerbiaMilutina Milankovica Blvd. 23, Belgrade, Serbia

info@zdravlje.co.rs