Afrigen, biotehnološka kompanija iz Kejp Tauna, postavlja novog predsednika Odbora

18/01/2023

logo-zdravlje-blog-news.jpg

Sa velikim ponosom objavljujemo da je naš predsednik i član Odbora direktora  Zdravlja, gospodin Levent Selamoglu postavljen za predsednika kompanije Afrigen Biologics. Afrigen je vodeća biotehnološka kompanija sa sedištem u Kejp Taunu, Južna Afrika. Kompanija je fokusirana na razvoj proizvoda, bulk proizvodnji adjuvanata i distribuciji ključnih bioloških proizvoda za zdravstvene potrebe koje još uvek nisu zadovoljene. Afrigen je 2020. Godine izabran od strane Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i Medicines Patent Pool (MPP) za centar mRNK Tehnološkog razvoja za snabdevanje proizvodima na bazi mRNK za zemlje niskog i srednjeg prihoda.

Kejp Toun – 18. januar, 2023. – Afrigen Biologics & Vaccines sa zadovoljstvom objavljuje da je Levent Selamoglu, veteran u farmaceutskoj industriji,  postavljen za predsednika Odbora.

Ovo postavljenje u Odboru je važan događaj na razvojnom putu Afrigena koji označava evoluciju kompanije od početnog poslovanja u Kejp Taunu do ključnog igrača u oblasti zdravstvene tehnologije, uz podršku predsednika sa međunarodnom reputacijom.

Osnovan 2014. godine, Afrigen, sa sedištem u Kejp Taunu, je biotehnološka kompanija inicijalno fokusirana na vakcine, adjuvante i proizvode nano-formulacije, a nedavno je uspostavljena od strane WHO kao globani centar razvoja i transfera tehnologije  mRNK vakcina za podizanje kapaciteta i mogućnosti u zemljama niskog i srednjeg prihoda (LMICs) za mRNK vakcina. Afrigen je strateški orijentisan, uz podršku i kapitalizaciju od strane Avacare Healthcare Grupe i Korporacije za industrijski razoj (Industrial Development Corporation) Južne Afrike.

Selamoglu sa ovom ulogom donosi bogato znanje, iskustvo i ekspertizu u ovoj industriji. Izuzetno cenjen u domenu farmaceutske industrije, Levent je imao visoke izvršne uloge i pozicije u odborima u, između ostalih, kompanijama kao što su GlaxoSmithKline, Frontier Pharma i Mustafa Nevzat / Amgen.

„Postavljenje Leventa Selamoglua za predsednika Odbora je važan naredni korak na putu Afrigena ka globalnom brendu prepoznatljivom po inovativnim vakcinama i biološkim proizvodima. Osim bogatog iskustva u oblasti bioloških proizvoda, Levent na ovoj poziciji donosi i miran i odmeren pristup inovacijama. Njegovo ogromno iskustvo na funkcijama vertikalno integrisane biotehnološke kompanije će bez sumnje biti od velike koristi za Afrigen sada kada krećemo narednu fazu razvoja,” kaže Prof. Petro Terblanche, generalni direktor Afrigena.

Podjednako važna je i činjenica da gospodin Selamoglu razume start-up okruženje i izazove koje je potrebno savladati u cilju izgradnje Afrigen u prepoznatljivo ime u oblasti proizvodnje najsavremenijih bioloških proizvoda – kako na kontinentu Afrike tako i šire.

„Afrigen je idalno pozicioniran – i, zapravo, već na dobrom putu – da postane značajan međunarodni igrač u oblasti biotehnolških proizvoda i ja sam srećan što mogu da budem deo svega toga sa mojom ulogom predsednika Odbora. Imamo mandat da realizujemo obećanje da ćemo posvetiti pažnju nezadovoljenim  zdravstvenim potrebama zemalja sa niskim i srednjim prihodima tako što ćemo izgratiti jedan vertikalno integrisan sektor koji će biti samostalan i globalno konkurentan i taj izazov u meni budi novu energiju,” kaže gospodin Selamoglu.

Afrigen je posvećen izgradnji lokalnih kapaciteta kroz međunarodna partnerstva kako bi izašao u susret esencijalnim potrebama zdravstvenog sistema u ekonomijama u razvoju.

industrial

Kontakt


+381 60 790 2200

Vlajkova St. 199, 16000 Leskovac, SerbiaMilutina Milankovica Blvd. 23, Belgrade, Serbia

info@zdravlje.co.rs